Modne frizure iz kit

naslovnaMAJHNAKitke so dolgo veljale za način spenjanja las, ki je primeren zgolj za deklice, ne pa tudi za odrasle ženske, v zadnjih nekaj letih pa so med modne frizure ponovno vstopile tudi najrazličnejše kite oziroma tehnike spenjanja, ki izhajajo iz klasične kite. Medtem, ko se navadna kita splete iz las, ki jih razdelimo na tri pramene, ki se jim pri različici francoske kite dodajajo vedno novi lasje s strani, se kite kot je ribja kost iz štirih pramenov, prav tako pa se lahko poigramo tudi z večimi. In tudi v primeru, da ji kita sprva povsem običajna, se lahko nadalje odločimo za to, da jo bomo speli, med seboj zanimivo prepletli več kit in podobno – tako nastanejo modne frizure iz kit, ki so lahko videti tudi kot prava umetnina.

So vam modne frizure iz kit zanimive in potrebujete kak nasvet glede tega, kako jih oblikovati?

Ker je za modne frizure iz kit potrebno spenjanje, si najprej priskrbite različne elastike, klasične lasnice, sponke v obliki banane, gobice za oblikovanje v figo in vse druge pripomočke, ki jih imate na voljo. Od njih je odvisno, kako posebne bodo lahko vaše modne frizure iz kit oziroma koliko kreativnosti si boste lahko privoščili.

  1. Preden se lotite spletanja, razmislite o tem, kakšne vrste kit vse znate splesti: klasične, francoske, ribjo kost itd.
  2. Frizure so povsem različne glede na to, koliko kit boste naredili oziroma iz koliko kit boste nazadnje oblikovali frizuro.
  3. Razmislite o tem, ali boste v kite spletli vse lase, ali le del las, ostali pa so bodo frizuri priključili nespleteni.
  4. Od kod bodo potekale kite? Se bo kita začela nad čelom, na sencah, šele na kroni glave, morda celo ne bo potekala v smeri rasti las, ampak od zatilja naprej?
  5. Osnova modne frizure iz kit so seveda kite, a tem lahko dodate tudi kakšno figo, iz njih lahko silijo skodrani prameni, iz kit lahko oblikujete rože, pentlje …
  6. Za modne frizure iz kit so vedno potrebni tudi lasni dodatki, namenjeni okrasitvi. Zaponke z bisernimi metulji, s tekstilnimi rožami, perlami, perjem … Vse to lahko modne frizure iz kit iz vsakdanjih spremeni v izjemno slavnostne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *